SUPRAVEGHERE
CERTIFICARE
Timisoara, Calea Torontalului nr. 74
Tel / fax: +04 0356428700
Mobil: +04 0770873160
e-mail: office@procertorganization.ro
ISO 22000 ( HACCP)
Sistem al Sigurantei Alimentului

Standard complet ce este suficient si necesar pt. dovedirea respectarii unui sistem de securitate alimentara pe tot lantul alimentar.

Standardul ISO 22000 specifica cerintele pentru asigurarea securitatii alimentelor unde organizatia:

trebuie sa demonstreze abilitatile sale in a controla calitatea alimentelor;
tinteste in a indeplini cerintele consumatorilor prin controlul asupra sigurantei si calitatii alimentelor.

ISO 22000 se poate aplica oricarei organizatii ce are ca obiect de activitate producerea, prepararea, transportul, depozitarea si vanzarea produselor alimentare, de asemenea se mai poate aplica acelor organizatii care produc ambalaje, inpacheteaza si pregatesc produsele alimentare pentru desfacere

HACCP

Beneficiile aplicarii unui sistem de control si gestionare a riscurilor in puncte critice (HACCP):

integrarea procedurilor moderne ale analizei de risc si conceptului de prevenire sub aspectul protectiei sanatatii consumatorului în sistemul de management existent;
mai mare siguranta a produsului si riscuri scazute la garantarea produsului;
imbunatatirea semnificativa a comunicarii si cresterea nivelului de incredere intre clienti, furnizori si autoritatile de supraveghere;
analiza sistematica, derularea unor procese sigure si eficiente în sensul sigurantei produselor alimentare si directionarea proceselor pentru identificarea potentialelor riscuri referitoare la igiena care pot periclita sanatatea consumatorului;
prevenirea problemelor care pot sa apara referitoare la garantarea produselor;
ajuta firmele din industria alimentara sa devina competitive pe piata internationala